بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سیستانوبلوچستان، مجتبی میرحسینی معاون گردشگری این استان، امروز شنبه 13 خرداد 96، با اشاره به تنوع فرهنگ روزهداری در سیستانوبلوچستان، اظهار کرد: «رسوم و خُردهفرهنگهای ماه رمضان در سیستانوبلوچستان قدمتی دیرینه دارد و خیلی از این آیینها از گذشتههای دور به ما رسیده است.»
میرحسینی افزود: «قدمت زیاد فرهنگهای بهیادگارمانده، جذابیت این آیینها و آداب و رسوم را افزایش داده است. وقتی ماه مبارک رمضان آغاز میشود روزهداران در شهرها و روستاهای سیستانوبلوچستان انواع آیینها را انجام میدهند که هر کدام برای گردشگران جذاب و دیدنی است.»
او گفت: «علاوهبر آداب و رسوم، انواع خوردنیها، نوشیدنیها، نانها و شیرینیها در شهرها و روستاهای سیستانوبلوچستان تهیه میشوند و در اختیار روزهداران قرار میگیرند که این مهم باعث جذب و جلب نگاه گردشگران خارجی و بسیاری از گردشگران داخلی به این استان شده است.»
میرحسینی، با اشاره به اینکه شبزندهداری در شبهای قدر و برپایی سفرههای نذری، آیینهای سحر و افطار از دیگر مزیتهای فرهنگی ماه رمضان در سیستانوبلوچستان است، افزود: «حفظ این فرهنگها، علاوهبر حفظ و ارتقای هویت دینی و اسلامی، برای جذب گردشگران هم بسیار مهم است.»
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سیستانوبلوچستان گفت: «گردشگری فرصتی فراهم میکند که مردم استانهای دیگر و حتی اتباع سایر کشورها از فرهنگها و خردهفرهنگهای جامعه ما مطلع شوند.»
این مسئول ادامه داد: «ظرفیت گردشگری رمضان، برپایی نمایشگاههای مرتبط، جشنهای دینی و همخوانی قرآن و... را شامل میشود که هر کدام با توجه به تنوع در اجرا، جذابیتهای زیادی برای گردشگران ایجاد میکند.»
او گفت: «رونق گردشگری در جامعه ما افزایش تولید و اشتغال را بههمراه خواهد داشت که نتیجه آن کاهش بسیاری از آسیبهای اجتماعی ازجمله بیکاری است.»
میرحسنی خاطرنشان کرد: «نگاهی درست و دقیق به گردشگری در مدیریت عالی استان وجود دارد. با سیاستگذاری انجامشده برای مقصد شدن سیستانوبلوچستان در سال ۹۶، نگاهها به استان تغییر کرد و با ایجاد احساس امنیت توانستیم بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی و افزایش ماندگاری گردشگران خارجی را در سیستانوبلوچستان شاهد باشیم.»
انتهای پیام/